NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

TechReporter: Από τα «παράλληλα σύμπαντα» στο ΝΑΤΟ και τα chipsets

TechReporter: Από τα «παράλληλα σύμπαντα» στο ΝΑΤΟ και τα chipsets

Χιλιάδες θέσεις εργασίας, εξελίξεις γύρω από το «παράλληλο σύμπαν» του metaverse, συμφωνίες και ενδιαφέρουσες φήμες. Η τεχνολογική αγορά όλα τα χωράει και όλα τα μπορεί.

Την περασμένη εβδομάδα, είδαμε μια σημαντική αλλαγή στην αγορά της κινητής, με την Google να εγκαταλείπει την χρήση των Snapdragon chipsets από τα κινητά της τηλεφώνα και να υιοθετεί ένα δικό της, υπό την ονομασία Tensor. Τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, με τα οποία παρουσιάστηκε, θα είναι και οι πρώτες συσκευές που θα το χρησιμοποιούν. Η εταιρεία αποκαλεί το Tensor «ορόσημο για τη μηχανική εκμάθηση», καθώς στοχεύει στην χρήση της προόδου στο AI και το machine learning σε πραγματικά καταναλωτικά προϊόντα.

Η Facebook βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, κυρίως για μια φήμη που θέλει την εταιρεία να αλλάζει την ονομασία της. Σύμφωνα με αυτήν, η Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα της μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να αντικατοπτρίσει την εστίασή της στην ανάπτυξη του metaverse. Η φημολογούμενη αλλαγή αναφέρεται πως έχει σκοπό να σηματοδοτήσει τη φιλοδοξία του τεχνολογικού κολοσσού να γίνει γνωστός και πέρα από την κοινωνική δικτύωση.

Την ίδια στιγμή, σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 άτομα στην Ε.Ε. για την ανάπτυξη του metaverse. Σημειώνεται πως αυτό είναι ένας διαδικτυακός κόσμος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν σε ένα εικονικό περιβάλλον. «Το metaverse έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει την πρόσβαση σε νέες δημιουργικές, κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες. Και οι Ευρωπαίοι θα το διαμορφώσουν από την αρχή», τονίζεται σε σχετική δημοσίευση.

Προσλήψεις, όμως, ετοιμάζει και ένας άλλος τεχνολογικός κολοσσός. Η Amazon ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ, με στόχο να βοηθήσουν στην αύξηση της ζήτησης που σχετίζεται με τις αγορές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι υπάλληλοι θα βοηθήσουν στην διαλογή, συσκευασία και αποστολή παραγγελιών στις αποθήκες, σε ολόκληρο το εκτεταμένο δίκτυο εκπλήρωσης παραγγελιών της. Η εταιρεία είπε ότι οι θέσεις εργασίας έχουν μέσο όρο αρχικής αμοιβής 18 δολαρίων την ώρα.

Και, επισήμως, η Microsoft ξεκίνησε την δοκιμαστική φάση της χρήσης Android apps στα Windows. Η εταιρεία επιτρέπει πλέον στους beta testers των Windows 11 να δοκιμάσουν την λειτουργία εφαρμογών Android στο γνωστό desktop λειτουργικό σύστημα. Μια preview έκδοση του Windows Subsystem for Android είναι διαθέσιμη στους beta δοκιμαστές των Windows 11, παρέχοντας πρόσβαση σε εφαρμογές από το Amazon Appstore. Η ίδια συνεργάστηκε με την Amazon για την επιμέλεια 50 εφαρμογών για δοκιμή στα Windows 11.

Μια ακόμη φήμη -πέρα από την ονομασία της Facebook- που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, είναι πως η PayPal βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις τελικού σταδίου για να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pinterest. Σύμφωνα με το Bloomberg, η PayPal έχει συζητήσει την εξαγορά της σε μια πιθανή τιμή περίπου 70 δολαρίων ανά μετοχή, που θα εκτιμούσε την Pinterest σε περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τις περασμένες ημέρες, είδαμε και δύο σημαντικές συμφωνίες, σε διεθνές επίπεδο. Στην πρώτη, οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, που θα τερματίσει την απειλή των αμερικανικών δασμών σε ορισμένα αγαθά από αυτές τις χώρες, με αντάλλαγμα την άρση των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες όπως οι Facebook, Amazon και Google.

Στη δεύτερη, σε μια τελετή υπογραφής που διοργάνωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, οι Υπουργοί Άμυνας από 17 Συμμαχικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συμφώνησαν να ηγηθούν της ανάπτυξης του πρώτου Ταμείου Καινοτομίας του ΝΑΤΟ. Αυτό το πολυεθνικό Ταμείο αναφέρεται πως θα βοηθήσει το ΝΑΤΟ να διατηρήσει το τεχνολογικό του πλεονέκτημα, επιτρέποντας επενδύσεις –αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ– σε τεχνολογίες διπλής χρήσης, πιθανής εφαρμογής στην άμυνα και την ασφάλεια.

Εντός συνόρων, η Nova παρουσίασε την πλατφόρμα EON με premium live και on demand τηλεοπτικό περιεχόμενο. Παράλληλα, σε πλήρη μετασχηματισμό του μοντέλου των logistics ξεκινά η Edenred, στοχεύοντας στη μείωση του κόστους λειτουργίας του προμηθευτή και πελάτη, από 50 μέχρι και 100%, ενώ ξεκινά την παραγωγή των πλαστικοποιημένων καρτών στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Inform Λύκος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr