NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Ο Elon Musk είναι παντού, τώρα αγοράζει και κοινωνικά δίκτυα

TechReporter: Ο Elon Musk είναι παντού, τώρα αγοράζει και κοινωνικά δίκτυα
Φωτογραφία: Duncan.Hull

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για το Πάσχα, ο TechReporter επιστρέφει σήμερα, σε μια τεχνολογική αγορά όπου, καθώς εμείς... σουβλίζαμε αρνί, αυτή κατάφερε να ξεκινήσει τις διαδικασίες ακόμη και για να αλλάξει χέρια ένα μεγάλο κοινωνικό δίκτυο (από τα πιο «παραδοσιακά» και καθιερωμένα) το Twitter.

Για την ακρίβεια, την περασμένη εβδομάδα, η Twitter ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία μέσω της οποίας «θα εξαγοραστεί από μια οντότητα» που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Elon Musk, έναντι 54,20 $ ανά μετοχή σε μετρητά, σε μια συναλλαγή αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος θα πει πως «η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας».

Πάντως, μια άλλη εφαρμογή αυτού του είδους είναι εκείνη που φαίνεται πως έφτασε στην κορυφή των downloads για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Η Sensor Tower διέθεσε πρόσφατα την έκθεσή της «Q1 2022: Store Intelligence Data Digest», στην οποία το TikTok αποτέλεσε την κορυφαία εφαρμογή βάσει downloads παγκοσμίως για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Η εφαρμογή ξεπέρασε τις 3,5 δισεκατομμύρια λήψεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και έγινε μόλις η πέμπτη (και η μόνη που δεν ανήκει στη Meta) που επιτυγχάνει αυτό το ορόσημο.

Στον τομέα των streaming υπηρεσιών, καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται και το Netflix χάνει συνδρομητές, αποφάσισε να ενισχύσει το σύνολο των video games που προσφέρει, που αναμένεται πως θα φτάσουν τα 50 μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Από την άλλη, η συνδρομητική υπηρεσία του CNN, το CNN+, αποτέλεσε μια τρομερή αποτυχία, αφού έκλεισε έναν μήνα μετά τα εγκαίνια της. Επιπρόσθετα, το Disney+, μια ακόμη νέα πρόταση, αυτήν την φορά με την υπογραφή του κολοσσού Disney, έρχεται στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου - και ξεκινά με έκπτωση στην τιμή.

Σε μια σημαντική εξέλιξη για όλη την αγορά -και αλλαγή πολιτικής για την ίδια την εταιρεία- η Apple εγκαινίασε την υπηρεσία επισκευής τηλεφώνων DIY στις ΗΠΑ, διαθέτοντας ανταλλακτικά για το iPhone 12, το iPhone 13 και το iPhone SE τρίτης γενιάς. Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία «Self Service Repair» πέρυσι, είπε ότι σχεδίαζε να διαθέσει πάνω από 200 «μεμονωμένα εξαρτήματα και εργαλεία» στους πελάτες της. Το πρόγραμμα σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή για την ίδια, που συνήθως θέτει όρια στη διαθεσιμότητα γνήσιων ανταλλακτικών.

Σε μια άλλου τύπου αλλαγή πολιτικής, η Airbnb γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να αφήσει τους υπαλλήλους της να ζουν και να εργάζονται από όπου θέλουν. Ο Brian Chesky, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της, αποκάλυψε την κίνηση στο Twitter την Πέμπτη, λέγοντας ότι η αποζημίωση του προσωπικού δεν θα αλλάξει εάν αποφασίσει να μετακομίσει. «Οι περισσότερες εταιρείες δεν το κάνουν αυτό λόγω της πολυπλοκότητας με τους φόρους, τη μισθοδοσία και τη διαθεσιμότητα ζώνης ώρας, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια λύση ανοιχτού κώδικα», τόνισε ο ίδιος.

Οι ΗΠΑ και περισσότερες από 55 ακόμη κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, υπέγραψαν δέσμευση βάσει της οποίας καλούνται να ενισχύσουν τη δημοκρατία στο Διαδίκτυο, συμφωνώντας να μην αποκλείσουν την πρόσβαση, να μην χρησιμοποιήσουν αλγόριθμους για παράνομη κατασκοπεία πολιτών και να μην διεξάγουν εκστρατείες παραπληροφόρησης για να υπονομεύσουν εκλογικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι κυβερνήσεις δήλωσαν ότι δεν θα μπλοκάρουν ή θα περιορίσουν την πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο και ότι δεν θα αποκτήσουν παράνομα πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Η κινεζική κατασκευάστρια drone, DJI Technology, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και την Ουκρανία, για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της δεν θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο, καθιστώντας την, έτσι, την πρώτη μεγάλη κινεζική που επικαλείται τη σύγκρουση για την παύση των πωλήσεων στη Ρωσία. Την ίδια στιγμή, δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την κατάσχεση περιουσίας και κεφαλαίων της Google αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σχέση με περιορισμούς που έχει θέσει η αμερικανική εταιρεία στο YouTube κανάλι τηλεοπτικής εταιρείας.

Άλλωστε, η Microsoft γνωστοποίησε, μέσω σχετικής έκθεσης, ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες κυβερνοεπιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καταστροφικών, κατά της Ουκρανίας, καθ' όλη τη διάρκεια της εισβολής της στην χώρα. Η Microsoft, η οποία συνεργάζεται με Ουκρανούς αξιωματούχους κυβερνοασφάλειας για να αμυνθεί έναντι τέτοιων κυβερνοεπιθέσεων, είπε ότι οι αδιάκοπες επιχειρήσεις της Ρωσίας επιδιώκουν να υποβαθμίσουν την κυβέρνηση και τον στρατό της Ουκρανίας και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτούς τους θεσμούς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr