NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

TechReporter: Τα deals «ζεσταίνουν» την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών

TechReporter: Τα deals «ζεσταίνουν» την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών

Μετά από μια σύντομη καλοκαιρινή ανάπαυλα, ο TechReporter επιστρέφει στις οθόνες μας, με σημαντικές εξαγορές εντός συνόρων, διαρροές δεδομένων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ενδιαφέρουσες εξελίξεις από όλο το φάσμα της τεχνολογικής αγοράς.

Η είδηση της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω δεκαπενταύγουστου, ήταν ότι η μητρική της Wind, Crystal Almond Holdings Limited, έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με την United Group (UG), φορέα τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την εξαγορά του 100% των μετοχών της. Έτσι, η μητρική της Nova αποκτά και την Wind. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είδαμε την T-Mobile να επιβεβαιώνει την διαρροή δεδομένων 47 εκατομμυρίων πελατών της. Λέγοντας ότι η έρευνά της συνεχίζεται, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα αρχεία εκατομμυρίων «πρώην ή υποψήφιων πελατών» και 7,8 εκατομμυρίων πελατών (που έχουν συμβόλαιο) έχουν κλαπεί. Τα δεδομένα στα κλεμμένα αρχεία περιείχαν κρίσιμες προσωπικές πληροφορίες, αλλά όχι «αριθμούς τηλεφώνου, αριθμούς λογαριασμού, κωδικούς PIN ή κωδικούς πρόσβασης».

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, μαθαίνουμε πως η ΕΕ θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα νομοθεσία για την θεσμοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές εντός του μπλοκ των 27 κρατών. Την ίδια στιγμή, η Google βάζει τέλος στους φορτιστές εντός των συσκευασιών, μπαίνοντας στη λίστα των κατασκευαστών που απομακρύνουν τον φορτιστή από τη συσκευασία, λέγοντας ότι αναμένει πως το Pixel 5A θα είναι το τελευταίο της smartphone που θα τον περιλαμβάνει.

Σε δύο σημαντικές εξελίξεις πρωταγωνίστησε ο κορεατικός τεχνολογικός κολοσσός, LG. Αρχικά, η εταιρεία πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του 6G, αφού δοκίμασε επιτυχώς την ασύρματη μετάδοση και λήψη δεδομένων μέσω 6G στο εύρος των terahertz (THz) σε απόσταση 100 μέτρων. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για πλήρη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050, ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής της για την αειφόρο ανάπτυξη.

Σε έναν άλλο κορεατικό κολοσσό, την Samsung, εκεί μάθαμε πως αποφυλακίστηκε για λόγους «εθνικού συμφέροντος» ο κληρονόμος της εταιρείας, Lee Jae-yong. Ο Lee καταδικάστηκε, για δωροδοκία και διαφθορά, τον Ιανουάριο του 2021, σε 30 μήνες φυλάκισης και αφέθηκε ελεύθερος μετά από μόλις 207 ημέρες, ένα χρόνο πριν από τη λήξη της ποινής του. Σε μια σύντομη δήλωση έξω από το κέντρο κράτησης, ο Lee είπε: «Προκάλεσα μεγάλη ανησυχία στους ανθρώπους. Ζητώ βαθιά συγγνώμη».

Παραμένουμε στην Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα, η οποία προχώρησε σε ενίσχυση του ελέγχου του τεχνολογικού τομέα. Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι φορείς εκμετάλλευσης Διαδικτύου «δεν πρέπει να εφαρμόζουν ή να βοηθούν στην εφαρμογή αθέμιτου ανταγωνισμού στο Διαδίκτυο, να διαταράσσουν τη σειρά του ανταγωνισμού στην αγορά, να επηρεάζουν τις δίκαιες συναλλαγές στην αγορά». Την ίδια στιγμή, θα απαγορεύεται να κατασκευάζουν ή να διαδίδουν παραπλανητικές πληροφορίες κατά του ανταγωνισμού.

Προς το κλείσιμο, δύο σημαντικές εξελίξεις από τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Facebook: από τη μια, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, πληροφορίες για τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις στην πλατφόρμα της, όσον αφορά στις ΗΠΑ. Από την άλλη, οι αμερικανικές Αρχές την αποκαλούν μονοπώλιο, με την FTC να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία παραβίασε τους ομοσπονδιακούς αντιμονοπωλιακούς νόμους με την εξαγορά των Instagram και WhatsApp.

Κλείνουμε με τέσσερις ενδιαφέρουσες εξελίξεις: πρώτον, Ελβετοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι υπολόγισαν έναν νέο αριθμό-ρεκόρ ψηφίων της διάσημης μαθηματικής σταθεράς «π», αγγίζοντας τα 62,8 τρισεκατομμύρια ψηφία χρησιμοποιώντας έναν υπερυπολογιστή. Δεύτερον, η Mastercard καταργεί σταδιακά τη χρήση μαγνητικών λωρίδων στις πιστωτικές και χρεωστικές της κάρτες, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Τρίτον, η Comcast και η ViacomCBS συνεργάζονται για να διαθέσουν μια νέα streaming υπηρεσία στην Ευρώπη. Και τέταρτον, όπως ανακοίνωσε ο CEO της Tesla, Elon Musk, η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ υπό την ονομασία Tesla Bot. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα μπορεί να εκτελέσει επαναλαμβανόμενες εργασίες, που μπορούν σήμερα να γίνουν μόνο από τους ανθρώπους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr